• Fundação
    • O Patrono
    • O Fundador
    • Estrutura Orgânica
    • Equipa
    • Caracterização Jurídica
    • Objetivos e Competências
    • Informação Institucional
    • Documentos Legais
    • Galeria FGF
    • Contactos
  • Media
    • Agenda
    • Notícias
    • Eventos
      • IOBC
    • 25 Anos Fundação Gaspar Frutuoso
    • 500 Anos Gaspar Frutuoso
      • Biografia
      • Obra
      • Legado
      • Programa
      • Calendário de Eventos
      • Galeria
      • Downloads
    • Material Gráfico FGF
    • Galeria de Eventos
  • Prémios
    • Ana Neto
    • Mérito Científico UAc
    • Mérito de Ingresso UAc
  • Emprego
    • Oportunidades de Emprego
    • Bolsas
  • Investigação
    • Projetos e Prestações de Serviço
    • Investigadores
    • Entidades de I&D
    • Entidades Financiadoras
    • Evidências e Publicações Científicas
    • Documentos de Apoio
    • Submissão de Projetos
    • Recursos Humanos
    • Programas de Financiamento
  • Portal do Investigador  
EN
PT

CS

Célia Costa Gomes da Silva

célia costa gomes da silva | silva, célia costa gomes da | silva, ccg | silva, celia costa gomes | celia silva | silva, c.c. | silva, c.c.g.
CÉLIA COSTA GOMES DA SILVA. Completed the Título de Agregado in Ciências Agrárias in 2021/04/16 by Universidade dos Açores - Campus de Angra do Heroísmo, Doutoramento in Equivalência ao doutoramento em Ciências Agrárias in 1999/04/19 by University of Reading, Doutoramento in Animal and Microbial Sciences in 1998 by University of Reading and Licenciatura in Bioquímica in 1988 by Universidade de Lisboa.

  Enviar Mensagem

  Entidades de I&D

FCAA - Faculdade de Ciências Agrárias e do Ambiente

IITAA - Instituto de Investigação em Tecnologias Agrárias e do Ambiente

  Perfis Externos

scopus.com7201387501

loop.frontiersin.org112062

webofscience.comAAK-7842-2020

cienciavitae.ptBA11-878D-810C

orcid.org0000-0003-0870-0071

  Áreas de Conhecimento

BioquímicaMicrobiologiaBiologi MolecularBiotecnologia Agrária e Biotecnologia AlimentarZootecnia e Ciência dos LaticíniosEngenharia e Tecnologia AlimentarBioquímicaMicrobiologiaBiologi MolecularBiotecnologia Agrária e Biotecnologia AlimentarZootecnia e Ciência dos LaticíniosEngenharia e Tecnologia AlimentarBioquímicaMicrobiologiaBiologi MolecularBiotecnologia Agrária e Biotecnologia AlimentarZootecnia e Ciência dos LaticíniosEngenharia e Tecnologia Alimentar

  Entidades Financiadoras

Outros Programas Regionais

Direção Regional da Ciência e da Tecnologia

Fundação para a Ciência e Tecnologia

Unileite – União das Cooperativas Agrícolas de Laticínios da Ilha de São Miguel

Partilhar este perfil:

de 238 Publicações

Current Status and Future Challenges in the Use of Bacteriocins to Modulate Ruminant Gut Microbiota

 2025
  Nuno M
  Probiotics and Antimicrobial Proteins
Ciência Vitae

Exopolysaccharide (EPS)-Producing Streptococcus thermophilus: Functional and Probiotic Potential

 2025
  Dominika Jurášková; Vanessa C
  Foods
Ciência Vitae

High gamma-aminobutyric acid (GABA) producing Enterococcus malodoratus isolated from protected denomination of origin (PDO) cheese

 2025
  Coelho, Márcia C
  International Dairy Journal
Ciência Vitae

Prebiotic and Health-Promoting Benefits of Dextran-Type Exopolysaccharide Produced by Leuconostoc mesenteroides SJC113

 2025
  Dominika Jurášková; Susana C
  Foods
Ciência Vitae

Comparative study of the bacterial community of organic and conventional cow's milk

 2024
  Nuno M
  Food Microbiology
Ciência Vitae

Development and characterisation of edible films and coatings with antimicrobial properties

 2024
  "Development and characterisation of edible films and coatings with antimicrobial properties"
Ciência Vitae

Dried algae as potential functional ingredient in fresh cheese

 2024
  Daniela M
  Food Bioengineering
Ciência Vitae

Effects of OAE on sugar content in a microbial community from the North Atlantic

 2024
  Castro, I
  IITAA Technical Issues
Ciência Vitae

Enhancement of the growth of probiotic bactéria by fennel seed infusion.

 2024
  Silva, Celia Costa Gomes; Leclercq, C
  IITAA Technical Issues
Ciência Vitae

Exopolysaccharide (EPS) Produced by Leuconostoc mesenteroides SJC113: Characterization of Functional and Technological Properties and Application in Fat-Free Cheese

 2024
  Jurášková, Dominika; Ribeiro, Susana C
  Macromol
Ciência Vitae

Microorganisms and Their Importance in the Food Industry: Safety, Quality and Health Properties

 2024
  Silva, Celia Costa Gomes; Ribeiro, S
  Foods
Ciência Vitae

Production of São Jorge cheese with Protected Designation of Origin (PDO)

 2024
  Coelho, M
  IITAA Technical Issues
Ciência Vitae

Application of enterocin-whey films to reduce Listeria monocytogenes contamination on ripened cheese

 2023
  Silva, Sofia P
  Food Microbiology
Ciência Vitae

Comparative Study of the Bacterial Community of Organic and Conventional Milk

 2023
  Nuno M
Ciência Vitae

Comparative study of the bacterial community of biological and conventional milk.

 2023
  Paiva N
  Angra do Heroísmo
Ciência Vitae

Comparative study of the bacterial community of organic and conventional milk (Estudo comparativo da comunidade bacteriana do leite biológico e convencional)

 2023
  "Comparative study of the bacterial community of organic and conventional milk (Estudo comparativo da comunidade bacteriana do leite biológico e convencional)"
Ciência Vitae

Consumption of fermented dairy products is associated with lower anxiety levels in Azorean university students

 2023
  Sousa, R
  Dietary intake, eating behavior and health outcomes
Ciência Vitae

Distinct Bacterial Communities in São Jorge Cheese with Protected Designation of Origin (PDO)

 2023
  Márcia C
  Foods
Ciência Vitae

Editorial: Microbial communities and microbiomes in dairy products

 2023
  Silva, Celia C
  Frontiers in Microbiology
Ciência Vitae

Evaluation of gamma-aminobutyric acid content in Portuguese cheeses with protected designation of origin status

 2023
  Rodrigo J
  Journal of Dairy Research
Ciência Vitae

Functional and probiotic properties of Leuconostoc mesenteroides SJC113 producing exopolysaccharides.

 2023
  Jurásková D
  Rome
Ciência Vitae

Human milk as a source of potentially probiotic bacteria.

 2023
  Ribeiro S
  Rome
Ciência Vitae

Impact of ingestion of a fennel infusion by mothers on infantile colic in breastfed babies (Impacto da ingestão de uma infusão de funcho pelas mães na cólica infantil em bebés amamentados com leite materno)

 2023
  "Impact of ingestion of a fennel infusion by mothers on infantile colic in breastfed babies (Impacto da ingestão de uma infusão de funcho pelas mães na cólica infantil em bebés amamentados com leite materno)"
Ciência Vitae

Microbial Communities and Microbiomes in Dairy Products

 2023
  Silva, Celia Costa Gomes; Ribeiro, S
  Frontiers in Microbiology
Ciência Vitae

Modulation of gut microbiota by fennel seed extracts: New insights on treatment of infantile colic and other gut disorders in infants

 2023
  Silva, Celia Costa Gomes
Ciência Vitae

Modulation of gut microbiota by fennel seed extracts: New insights on treatment of infantile colic and other gut disorders in infants.

 2023
  Silva, Celia Costa Gomes
Ciência Vitae

Mothers consuming a fennel seed infusion increase Bifidobacterium in breastmilk and modulate gut microbiota in colic babies.

 2023
  Silva, Celia Costa Gomes; Henriques B
  Rome
Ciência Vitae

Prevention of fungal contamination in semi-hard cheeses by whey-gelatin film incorporated with Levilactobacillus brevis SJC120

 2023
  Silva, Sofia P
  Foods
Ciência Vitae

Probiotic, technological, and health-related characteristics of lactobacilli isolated from breast milk

 2023
  Vanessa Pires; Susana C Ribeiro; Sofia P M Silva; Dominika Juraskova; Celia C G Silva
  Journal of Applied Microbiology
Ciência Vitae

Production and recovery of bacteriocins from cheese whey by fermentation and nanofiltration, a first insight using ceramic membrane technology.

 2023
  Ribeiro, Susana C
  Bacteriocin International Conference - BIC 2023
Ciência Vitae

Production of a probiotic yogurt: Study of functional and organoleptic properties.

 2023
  Sousa, T
  IITAA Technical Issues
Ciência Vitae

Production of gamma-aminobutyric acid (GABA) by a potential probiotic strain of Lacticaseibacillus rhamnosus.

 2023
  Ribeiro S
  Angra do Heroísmo
Ciência Vitae

Purification and characterization of a bacteriocin produced by Enterococcus faecalis L3A21K6.

 2023
  Ribeiro S
  Covilhã
Ciência Vitae

Recent advances in the use of edible films and coatings with probiotic and bacteriocin-producing lactic acid bacteria

 2023
  Sofia P
  Food Bioscience
Ciência Vitae

Relief of infant colic by fennel seed infusion: effects on breast milk and the baby's intestinal microbiota.

 2023
  Silva, Celia Costa Gomes; Henriques B
  Covilhã
Ciência Vitae

Technological and probiotic potential of lactic acid bacteria isolated from various sources.

 2023
  Pires V
  Angra do Heroísmo
Ciência Vitae

Technological and probiotic properties of Streptococcus thermophilus GM2 producing exopolysaccharide.

 2023
  Jurásková, Dominika; Ribeiro, Susana C
  XXIII Congresso de Zootecnia - XXIII ZOOTEC
Ciência Vitae

Application of Enterococcus malodoratus SJC25 for the Manufacture of Whey-Based Beverage Naturally Enriched with GABA

 2022
  Daniela S
  Foods
Ciência Vitae

Application of an alginate-based edible coating with bacteriocin-producing Lactococcus strains in fresh cheese preservation

 2022
  Silva, Sofia P
  LWT
Ciência Vitae

Comparative study of the bacterial community of organic and conventional dairy farms in the Azores

 2022
  Paiva N
  1st International Congress on Food, Nutrition & Public Health
Ciência Vitae

Comparative study of the bacterial community of organic and conventional dairy farms in the Azores.

 2022
  Nuno P
  1st International Congress on Food, Nutrition & Public Health
Ciência Vitae

Exopolysaccharides Produced by Lactic Acid Bacteria: From Biosynthesis to Health-Promoting Properties

 2022
  Dominika Jurášková; Susana C
  Foods
Ciência Vitae

High GABA producing strain Lacticaseibacillus rhamnosus SJ116 isolated from artisanal Azorean cheese

 2022
  Ribeiro S
  1st International Congress on Food, Nutrition & Public Health
Ciência Vitae

High GABA producing strain Lacticaseibacillus rhamnosus SJ116 isolated from artisanal Azorean cheese.

 2022
  Ribeiro, S
  1st International Congress on Food, Nutrition & Public Health
Ciência Vitae

Implementation and Validation of the Aflatoxin B1 Screening test in peanuts by ELISA for accreditation according to NP EN ISO/IEC 17025 (Implementação e Validação do ensaio de Rastreio de Aflatoxina B1 em amendoim por ELISA para acreditação segundo a NP EN ISO/IEC 17025)

 2022
  "Implementation and Validation of the Aflatoxin B1 Screening test in peanuts by ELISA for accreditation according to NP EN ISO/IEC 17025 (Implementação e Validação do ensaio de Rastreio de Aflatoxina B1 em amendoim por ELISA para acreditação segundo a NP EN ISO/IEC 17025)"
Ciência Vitae

Ingestion of a fennel seed infusion by breastfeeding mothers modulates the intestinal microbiota in infant colic

 2022
  Henriques B
  1st International Congress on Food, Nutrition & Public Health
Ciência Vitae

Ingestion of a fennel seed infusion by breastfeeding mothers modulates the intestinal microbiota in infant colic.

 2022
  Henriques B
  1st International Congress on Food, Nutrition & Public Healt
Ciência Vitae

Lactic Acid Bacteria in Raw-Milk Cheeses: From Starter Cultures to Probiotic Functions

 2022
  Márcia C
  Foods
Ciência Vitae

Lactic acid bacteria in artisanal S. Jorge PDO cheese: Biodiversity, technological and probiotic properties

 2022
  "Lactic acid bacteria in artisanal S
Ciência Vitae

Production of low-cholesterol butter with Lacticaseibacillus paracasei immobilized in calcium-alginate beads

 2022
  Teixeira, M
  Food Chemistry
Ciência Vitae

Study of the technological and probiotic properties of lactic acid bacteria isolated from milk of different species and from cheese produced with raw milk (Estudo das propriedades tecnológicas e probióticas de bactérias do ácido láctico isoladas de leite de diferentes espécies e de queijo produzido com leite cru)

 2022
  "Study of the technological and probiotic properties of lactic acid bacteria isolated from milk of different species and from cheese produced with raw milk (Estudo das propriedades tecnológicas e probióticas de bactérias do ácido láctico isoladas de leite de diferentes espécies e de queijo produzido com leite cru)"
Ciência Vitae

Study on the incorporation of seaweed harvested in the Azores into fresh cheese (Estudo da incorporação de algas colhidas nos Açores em queijo fresco)

 2022
  "Study on the incorporation of seaweed harvested in the Azores into fresh cheese (Estudo da incorporação de algas colhidas nos Açores em queijo fresco)"
Ciência Vitae

Study on the incorporation of seaweed in fresh cheese.

 2022
  Borges D
  16th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

The effect of corn supplementation on a-tocopherol concentration and oxidative stability in three muscles of grass-fed Holstein bulls

 2022
  C
  Animal Production Science
Ciência Vitae

Whey-gelatine film combined with lactic acid bacteria to prevent cheese fungal contamination

 2022
  Silva S
  16th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Whey-gelatine film combined with lactic acid bacteria to prevent cheese fungal contamination.

 2022
  Silva, S
  XVI Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

A rapid screening method to evaluate acidifying activity by lactic acid bacteria

 2021
  Ribeiro, S
  Journal of Microbiological Methods
Ciência Vitae

Antioxidant potential of cabbage (Brassica oleracea) in aquaponics, hydroponics and the conventional method

 2021
  Rico, H
  15th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Antioxidant potential of cabbage (Brassica oleracea) in aquaponics, hydroponics and the conventional method.

 2021
  Rico, H
  XV Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Application of Lactobacillus paracasei to reduce cholesterol content in butter

 2021
  Teixeira, M
  15th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Application of Lactobacillus paracasei to reduce cholesterol content in butter.

 2021
  Teixeira, M
  XV Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Application of Near Infrared Reflectance (NIR) spectroscopy to predict the moisture, protein, and fat content of beef for gourmet hamburger preparation

 2021
  Maduro Dias, C
  Livestock Science
Ciência Vitae

Application of bacteriocin-producer in the reduction of cheese maturation time

 2021
  Ribeiro, S
  Microbiotec - Congress of Microbiology and Biotechnology
Ciência Vitae

Application of whey/enterocin films as an approach to reduce listeria contamination on cheese

 2021
  Silva, S
  15th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Development of GABA-enriched fermented beverage based on sweet whey

 2021
  Cunha D
  Microbiotec - Congress of Microbiology and Biotechnology
Ciência Vitae

Evaluation of gamma-aminobutyric acid (GABA) content in Portuguese cheeses

 2021
  Sousa, R
  15th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Evaluation of gamma-aminobutyric acid (GABA) content in Portuguese cheeses.

 2021
  Sousa R
  XV Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Gamma-aminobutyric acid (GABA) in Portuguese cheeses - Assessment of GABA intake by the Azorean population (Ácido gama-aminobutírico (GABA) em queijos portugueses - Avaliação da ingestão de GABA pela população açoriana)

 2021
  "Gamma-aminobutyric acid (GABA) in Portuguese cheeses - Assessment of GABA intake by the Azorean population (Ácido gama-aminobutírico (GABA) em queijos portugueses - Avaliação da ingestão de GABA pela população açoriana)"
Ciência Vitae

Health Promoting Foods, Course Report

 2021
  "Health Promoting Foods, Course Report"
Ciência Vitae

Identification of ropy phenotype exopolysaccharides in lactic acid bacteria

 2021
  Jurášková, D
  15th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Identification of ropy phenotype exopolysaccharides in lactic acid bacteria.

 2021
  Jurášková D
  XV Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Probiotic Foods - Summary of the lesson of the Health Promoting Foods course unit

 2021
  "Probiotic Foods - Summary of the lesson of the Health Promoting Foods course unit"
Ciência Vitae

Probiotic potential of Lactobacillus isolated from human milk

 2021
  Ribeiro, S
  15th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Probiotics in Dairy Products

 2021
  Silva, Celia Costa Gomes
  Foods
Ciência Vitae

Promoting a healthy microbiome with Lactobacillus isolated from human milk

 2021
  Ribeiro S
  Microbiotec - Congress of Microbiology and Biotechnology
Ciência Vitae

Promoting a healthy microbiome with Lactobacillus isolated from human milk.

 2021
  Ribeiro, S
  Microbiotec21 - Congress of Microbiology and Biotechnology
Ciência Vitae

Technological and probiotic properties of bacteria isolated from Pico cheese/Propriedades tecnológicas e probióticas das bactérias isoladas do queijo do Pico

 2021
  Silva, Celia Costa Gomes; Ribeiro, S
  UAciência – Ciências da Engenharia, Exatas, Saúde e Biotecnologia, e Sociais e Humanas
Ciência Vitae

Artisanal Pico cheese as reservoir of Enterococcus species possessing virulence and antibiotic resistance properties: implications for food safety

 2020
  S
  Food Biotechnology
Ciência Vitae

Artisanal Pico cheese: characterization of native microflora and attempts to improve quality

 2020
  "Artisanal Pico cheese: characterization of native microflora and attempts to improve quality"
Ciência Vitae

Determination of fat, moisture and protein content in beef from the Azores: Contribution to the calibration of the near-infrared (NIR) spectrophotometer and evaluation of the potential of different carcass parts for making burgers (Determinação dos teores de gordura, humidade e proteína em carne de bovino dos Açores: Contributo para a calibração do espectrofotómetro de infravermelho próximo (NIR)

 2020
  "Determination of fat, moisture and protein content in beef from the Azores: Contribution to the calibration of the near-infrared (NIR) spectrophotometer and evaluation of the potential of different carcass parts for making burgers (Determinação dos teores de gordura, humidade e proteína em carne de bovino dos Açores: Contributo para a calibração do espectrofotómetro de infravermelho próximo (NIR)"
Ciência Vitae

Histamine and cholesterol lowering abilities of lactic acid bacteria isolated from artisanal Pico cheese

 2020
  Silva, Célia
  Journal of Applied Microbiology
Ciência Vitae

Identification and characterization of lactic acid bacteria used to improve cheese quality and provide health benefits

 2020
  "Identification and characterization of lactic acid bacteria used to improve cheese quality and provide health benefits"
Ciência Vitae

Study of the anti-bacterial and anti-fungal activity of bacteria isolated from São Jorge cheese (Estudo da atividade antibacteriana e antifúngica de bactérias isoladas no queijo de São Jorge)

 2020
  "Study of the anti-bacterial and anti-fungal activity of bacteria isolated from São Jorge cheese (Estudo da atividade antibacteriana e antifúngica de bactérias isoladas no queijo de São Jorge)"
Ciência Vitae

Use of NIR spectroscopy in the characterisation of bovine meat

 2020
  Maduro Dias, cristiana; Melo, T
  71st Annual Meeting of the European Association for Animal Production
Ciência Vitae

Application of Bacteriocins and Protective Cultures in Dairy Food Preservation

 2019
  Silva, Celia Costa Gomes; Silva, S
  Application of Protective Cultures and Bacteriocins for Food Biopreservation
Ciência Vitae

Beneficial effects of conjugated linoleic acid produced by lactic acid bacteria

 2019
  Ribeiro, S
  IITAA Technical Issues
Ciência Vitae

Development of a probiotic drink produced with cow's milk whey (Desenvolvimento de uma bebida probiótica produzida com soro de leite de vaca)

 2019
  Cunha, Daniela Silva
Ciência Vitae

Physicochemical traits and sensory quality of commercial butter produced in the Azores

 2019
  Célia C
  International Dairy Journal
Ciência Vitae

Potential of lactic acid bacteria from Pico cheese for starter culture development

 2019
  SP Câmara; A Dapkevicius; C Riquelme; RB Elias; CCG Silva; FX Malcata; MLNE Dapkevicius
  Food Science and Technology International
Ciência Vitae

Production of a probiotic yogurt: Study of functional and organoleptic properties (Produção de um iogurte probiótico : estudo das propriedades funcionais e organoléticas)

 2019
  Sousa, Tanisha Marie Santos
Ciência Vitae

Research on antifungal activity with lactic acid bacteria (Pesquisa da atividade antifúngica com bactérias do ácido láctico)

 2019
  Moreno, Natanael Pereira
Ciência Vitae

Use of bacteria isolated from Azorean cheeses in the production of low-cholesterol butter (Utilização de bactérias isoladas de queijos açorianos na produção de manteiga com baixo teor em colesterol)

 2019
  Teixeira, Mariana Filipa Bettencourt
Ciência Vitae

Conjugated linoleic acid production and probiotic assessment of Lactobacillus plantarum isolated from Pico cheese

 2018
  Ribeiro, Susana C
  LWT
Ciência Vitae

Isolation and characterization of an exopolysaccharide-producing Leuconostoc citreum strain from artisanal cheese

 2018
  M
  Letters in Applied Microbiology
Ciência Vitae

Isolation and characterization of bioactive compounds produced by lactic acid bacteria

 2018
  Ribeiro, Susana Isabel Chaves
Ciência Vitae

Production of Gamma-aminobutyric acid (GABA) by Lactobacillus otakiensis and other Lactobacillus sp. isolated from traditional Pico cheese

 2018
  Susana C Ribeiro; Marina F P Domingos-Lopes; Catherine Stanton; R Paul Ross; Célia CG Silva
  International Journal of Dairy Technology
Ciência Vitae

Application of an active edible film to control listeria in fresh cheese

 2017
  Silva, S
  IITAA Technical Issues
Ciência Vitae

Characterization and Application of Antilisterial Enterocins on Model Fresh Cheese

 2017
  Ribeiro, Susana C
  Journal of Food Protection
Ciência Vitae

Genetic diversity, safety and technological characterization of lactic acid bacteria isolated from artisanal Pico cheese

 2017
  Domingos-Lopes, M
  Food Microbiology
Ciência Vitae

Immunomodulatory activity of exopolysaccharide producing Leuconostoc citreum strain isolated from Pico cheese

 2017
  Domingos-Lopes, M
  Journal of Functional Foods
Ciência Vitae

Physicochemical, biochemical, microbiological and safety aspects of Pico cheese: Assessment throughout maturation and on the final product

 2017
  Câmara, Sandra P A; Dapkevicius, Airidas; Rosa, Henrique J D; Silva, Célia C G; Malcata, F
  International Journal of Dairy Technology
Ciência Vitae

Traditional cheeses as a repository of microbial biodiversity

 2017
  Silva, Celia Costa Gomes
Ciência Vitae

An anti-listerial Lactococcus lactis strain isolated from Azorean Pico cheese produces lacticin 481

 2016
  Ribeiro, S
  International Dairy Journal
Ciência Vitae

Application of an edible coating with antimicrobial activity on fresh cheese

 2016
  Silva, S
  FIPED VI - Fórum Internacional de Pedagogia
Ciência Vitae

Bioactive peptides produced by lactic acid bacteria with antihypertensive activity

 2016
  Ribeiro, S
  FIPED VI - Fórum Internacional de Pedagogia
Ciência Vitae

Characterization of Butter from the Azores - Caracterização da Manteiga dos Açores

 2016
  Silva, Celia Costa Gomes
Ciência Vitae

Formulation of a biofilm to control listeria in cheeses (Formulação de um biofilme para controlo da listéria em queijos)

 2016
  Silva, Sofia Patrícia Meneses
Ciência Vitae

Lactic acid bacteria in Pico cheese: assessment of biodiversity by culture-dependent and culture independent methodologies

 2016
  Dapkevicius, M
  13th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Lactic acid bacteria in Pico cheese: assessment of biodiversity by culture-dependent and culture independent methodologies.

 2016
  Dapkevicius, M
  XIII Meeting of Food Chemistry
Ciência Vitae

Leuconostoc citreum: An exopolysaccharide-producing bacterium with probiotic properties

 2016
  Domingos Lopes, M
  FIPED VI - Fórum Internacional de Pedagogia
Ciência Vitae

Novel probiotic fresh cheese with a lacticin 481-producer Lactococcus lactis.

 2016
  Ribeiro, Susana C
  XIII Meeting of Food Chemistry
Ciência Vitae

Nutritional characterization of Azorean butter with a view to its certification

 2016
  Silva, Celia Costa Gomes; Silva, S
  XIII Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Nutritional characterization of Azorean butter with a view to its certification.

 2016
  Silva, Célia Costa Gomes da; Silva, S
  XIII Meeting of Food Chemistry
Ciência Vitae

Polysaccharide-based edible film with anti-listeria activity in fresh cheese.

 2016
  Silva, Célia Costa Gomes da; Silva, S
  XIII Meeting of Food Chemistry
Ciência Vitae

Probiotic yoghurt with Leuconostoc citreum: an exopolysaccharide producing strain with immunomodulating properties

 2016
  Domingos-Lopes, M
  XIII Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Probiotic yoghurt with Leuconostoc citreum: an exopolysaccharide producing strain with immunomodulating properties.

 2016
  Domingos-Lopes, M
  XIII Meeting of Food Chemistry
Ciência Vitae

Characterization of the bacterial biodiversity in Pico cheese (an artisanal Azorean food)

 2015
  Riquelme, Cristina; Câmara, Sandra; Enes Dapkevicius, Maria de Lurdes N
  International Journal of Food Microbiology
Ciência Vitae

Formulação de um biofilme para controlo da listeria em queijos

 2015
  Silva, S
  Angra do Heroísmo
Ciência Vitae

Latin-style fresh cheese enhances lactic acid bacteria survival but not Listeria monocytogenes resistance under in vitro simulated gastrointestinal conditions

 2015
  Silva, Célia
  Journal of Dairy Science
Ciência Vitae

Propriedades probióticas de bactérias do ácido láctico (BAL) isoladas do queijo do Pico

 2015
  Domingos Lopes, M
  FIPED V - Fórum Internacional de Pedagogia
Ciência Vitae

Propriedades tecnológicas e probióticas das bactérias isoladas do queijo do Pico

 2015
  Silva, Celia Costa Gomes; Ribeiro, Susana; Coelho, Márcia Costa; Dapkevicius, Maria de Lurdes Nunes Enes
  UAciência
Ciência Vitae

Purificação e caracterização de uma bacteriocina anti-listeria e a sua aplicação em queijo fresco

 2015
  Ribeiro, S
  FIPED V - Fórum Internacional de Pedagogia
Ciência Vitae

Queijo de S. Jorge e Queijo do Pico

 2015
  Dapkevicius, Maria de Lurdes Nunes Enes; Silva, Celia Costa Gomes; Vouzela, Carlos
  Guia de Queijos de Portugal
Ciência Vitae

Safety and Technological Properties of Bacteriocinogenic Enterococci Isolates from Tunisia

 2015
  Jaouani, Imen; Mohamed Salah, Abbassi; Ribeiro, Susana I
  Journal of Applied Microbiology
Ciência Vitae

Seleção de culturas bacterianas autóctones para utilização como culturas de arranque no fabrico dum queijo modelo

 2015
  Câmara, S
  FIPED V - Fórum Internacional de Pedagogia
Ciência Vitae

Study of the antioxidant potential of vegetables in aquaponic production (Estudo do potencial antioxidante de vegetais em produção aquapónica)

 2015
  Rico, Hugo Miguel Valadão
Ciência Vitae

Characterization of a bacteriocin produced by a Lactococcus lactis strain isolated from Pico cheese

 2014
  Ribeiro, S
  12th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Characterization of water-soluble exopolysaccharides produced by Leuconostoc citreum isolated from Pico cheese

 2014
  Domingos-Lopes, M
  11th Symposium on Lactic Acid Bacteria
Ciência Vitae

Conjugated linoleic acid and gama-aminobutyric acid production by lactic acid bacteria isolated from an artisanal Azorean cheese

 2014
  Ribeiro, S
  11th Symposium on Lactic Acid Bacteria
Ciência Vitae

Control of Listeria monocytogenes in fresh cheese using protective lactic acid bacteria

 2014
  Coelho, M
  International Journal of Food Microbiology
Ciência Vitae

Effect of corn supplementation of grass finishing of Holstein bulls on fatty acid composition of meat lipids

 2014
  Rosa, H
  Journal of Animal Science
Ciência Vitae

Health-promoting potential of lactic acid bacteria isolated from artisanal Pico cheese

 2014
  Ribeiro, S
  12º Encontro de Química dos
Ciência Vitae

Latin-style fresh cheese enhances probiotic strains survival in the gastrointestinal tract

 2014
  Silva, Célia Costa Gomes da; Magalhães, V
  11th Symposium on Lactic Acid Bacteria
Ciência Vitae

Process for producing a probiotic fresh cheese (Processo para a produção de um queijo fresco probiótico)

 2014
  Silva, Célia Costa Gomes da; Ribeiro, S
Ciência Vitae

Technological properties of bacteriocin-producing lactic acid bacteria isolated from Pico cheese an artisanal cow's milk cheese

 2014
  Ribeiro, S
  Journal of Applied Microbiology
Ciência Vitae

Understanding lactic acid bacteria (LAB) potential: Nutritional benefits and safety advantages in cheeses.

 2014
  Silva, Celia Costa Gomes
Ciência Vitae

Virulence factors and antibiotic resistance in lactic acid bacteria from Pico cheese

 2014
  Câmara, Sandra; Dapkevicius, M
  11th Symposium on Lactic Acid Bacteria
Ciência Vitae

Characterization of bacteriocin-like substances produced by Enterococcus strains isolated from a traditional Azorean cheese

 2013
  Silva, Célia Costa Gomes da
  Society for Applied Microbiology Summer Conference
Ciência Vitae

Control of Listeria monocytogenes in fresh cheese using non-starter lactic acid bacteria isolated from a traditional Azorean cheese

 2013
  Silva, Célia Costa Gomes da; Coelho, M
  Society for Applied Microbiology Summer Conference
Ciência Vitae

Controlo da Listeria monocytogenes em queijo fresco com bactérias do ácido láctico isoladas a partir do queijo do Pico

 2013
  Costa, M
  I Congresso para a Ciência e Desenvolvimento dos Açores
Ciência Vitae

Estudo do potencial probiótico de bactérias do ácido láctico isoladas a partir do queijo do Pico

 2013
  Freitas, D
  I Congresso para a Ciência e Desenvolvimento dos Açores
Ciência Vitae

Identification of non-starter lactic acid bacteria isolated from Pico Cheese

 2013
  Domingos-Lopes, M
  Society for Applied Microbiology Summer Conference
Ciência Vitae

Identificação de bactérias do ácido láctico (BAL) isoladas de um queijo artesanal do Pico (DOP)

 2013
  Domingos-Lopes, M
  Jornadas “Ciência nos Açores- que futuro?”
Ciência Vitae

Influência de uma matriz queijo fresco, na resistência ao trânsito gastrointestinal das bactérias do ácido láctico

 2013
  Magalhães, V
  I Congresso para a Ciência e Desenvolvimento dos Açores
Ciência Vitae

Isolation and characterization of lactic acid bacteria producing bacteriocins and their application in the manufacture of fresh cheese (Isolamento e caracterização de bactérias do ácido láctico, produtoras de bacteriocinas e sua aplicação no fabrico de queijo fresco)

 2013
  Coelho, Márcia Costa
Ciência Vitae

Pyrosequencing as tool for evaluating the bacterial biodiversity in cheese: study of Pico cheese microflora

 2013
  Riquelme, C
  Society for Applied Microbiology Summer Conference
Ciência Vitae

Péptidos bioactivos em produtos lácteos Açorianos

 2013
  Ribeiro, S
  Jornadas Ciência nos Açores - que futuro?
Ciência Vitae

Péptidos bioactivos em produtos lácteos Açorianos,

 2013
  Ribeiro, S
  Jornadas Ciência nos Açores - que futuro?
Ciência Vitae

Queijo do Pico Artesanal: caracterização da sua microflora nativa e contributo para a melhoria da sua qualidade

 2013
  Câmara, S
  Jornadas Ciência nos Açores - que futuro?
Ciência Vitae

Technological properties of a bacteriocin producer strain of Lactococcus lactis isolated from a traditional cheese

 2013
  Costa, M
  Society for Applied Microbiology Summer Conference
Ciência Vitae

Efeito do chá (Camellia sinensis) na redução do conteúdo em colesterol de ovos de galinha

 2012
  Silva, Celia Costa Gomes; Sousa, L
  11th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Effect of tea (Camellia sinensis) on reducing the cholesterol content of chicken eggs

 2012
  Silva, Celia Costa Gomes; Sousa, L
  XI Meeting of Food Chemistry
Ciência Vitae

Identification and characterization of autochthonous lactic acid bacteria from Pico cheese with potential as starter cultures

 2012
  Câmara, S
  11th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Isolation and characterization of bacteriocins produced by lactic acid bacteria

 2012
  Ribeiro, S
  11th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Study of the effect of tea (Camellia sinensis) on the cholesterol content of eggs (Estudo do efeito do chá (Camellia sinensis) no conteúdo em colesterol dos ovos)

 2012
  Sousa, Liliana Maria de Freitas
Ciência Vitae

Technological characterization of bacteriocin producing strains isolated from a traditional cheese

 2012
  Ribeiro, S
  11th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

The effect of melatonin treatment in rams on seasonal variation of testicular size and semen production parameters

 2012
  ROSA, HJD; SILVA, CC; BRYANT, MJ
  Small Ruminant Research
Ciência Vitae

Use of two strains of lactic acid bacteria with anti-listeria and anti-clostridium properties in the manufacture of fresh cheese

 2012
  Coelho, M
  11º Encontro de Química dos Alimentos
Ciência Vitae

Utilização de duas estirpes de bactérias do ácido láctico com propriedades anti-listéria e anti-clostrídio no fabrico de queijo fresco

 2012
  Costa, M
  11th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Alpha-tocopherol content and lipid oxidation in bovine meat

 2011
  Silva, Célia Costa Gomes da; Domingos-Lopes, M
  XXII Encontro Nacional da Sociedade Portuguesa de Química
Ciência Vitae

Antimicrobial activities of lactic acid bacteria from Azorean cheese (Pico Cheese, PDO)

 2011
  Ribeiro, S
  10th Symposium on Lactic Acid Bacteria
Ciência Vitae

Caracterização polínica de méis de diferentes origens florais e relação com a sua composição em ácidos orgânicos

 2011
  Domingos-Lopes, M
  XXII Encontro Nacional da Sociedade Portuguesa de Química
Ciência Vitae

Enzymatic profile and aroma production in lactic acid bacteria isolated from traditional cheeses

 2011
  Ribeiro, S
  XXII Encontro Nacional da Sociedade Portuguesa de Química
Ciência Vitae

Marcadores bioquímicos de patogenicidade em bactérias do ácido láctico

 2011
  Dapkevicius, M
  XXII Encontro Nacional da Sociedade Portuguesa de Química
Ciência Vitae

Technological characterization of lactic acid bacteria isolated from a traditional Azorean Cheese (Pico Cheese)

 2011
  Câmara, S
  10th Symposium on Lactic Acid Bacteria
Ciência Vitae

Technological characterization of lactic acid bacteria isolated from a traditional Azorean Cheese (Pico Cheese)10th Symposium on Lactic Acid Bacteria

 2011
  Câmara, S
  10th Symposium on Lactic Acid Bacteria
Ciência Vitae

Techological characterization of lactic acid bacteria isolated from a traditional Azorean Cheese (Pico Cheese)

 2011
  Câmara, Sandra P
  10th Symposium on Lactic Acid Bacteria, Egmond aan Zee
Ciência Vitae

Antioxidant status of bovine meat is influenced by the diet finishing mode - pasture alone or supplemented with high energy maize diet

 2010
  Silva, Celia Costa Gomes; Rosa, H
  XXII Congresso Brasileiro de Ciência e Tecnologia de Alimentos
Ciência Vitae

Análise de agrupamentos com base na composição em ácidos orgânicos de méis de diferentes origens florais

 2010
  Domingos Lopes, M
  XXII Congresso Brasileiro de Ciência e Tecnologia de Alimentos
Ciência Vitae

Bioactivity of honey: Characterization and evaluation of the anti-microbial and antioxidant properties of honeys from different origins

 2010
  "Bioactivity of honey: Characterization and evaluation of the anti-microbial and antioxidant properties of honeys from different origins"
Ciência Vitae

Consumption of high energy maize diets is associated with increased soluble collagen in muscle of Holstein bulls

 2010
  SILVA, CCG; Rego, O
  Meat Science
Ciência Vitae

Atas do 9º Encontro de Química dos Alimentos

 2009
  Silva, Celia Costa Gomes
Ciência Vitae

Avaliação da higiene e da segurança microbiológica do Queijo do Pico (DOP)

 2009
  Dapkevicius, M
  9th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Biodiversidade do queijo do Pico. Bactérias lácticas

 2009
  Dapkevicius, M
  9th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Caracterização do perfil dos ácidos gordos da gordura de lacticínios provenientes dos Açores e do Continente Português

 2009
  Rego, O
  9th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Composição em ácidos orgânicos de Méis provenientes de diferentes regiões

 2009
  Domingos-Lopes, M
  9th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Contributo para a sustentabilidade do Queijo do Pico (DOP). Análise de parâmetros físico-químicos e sensoriais

 2009
  Dapkevicius, A
  9th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Fatty acid composition of intramuscular fat of Holstein bulls fed exclusively on grass or finished with ground maize

 2009
  Silva, Celia Costa Gomes; Rosa, H
  60th Annual Meeting of the European Association for Animal Production
Ciência Vitae

Growth Performance and carcass characteristics of Holstein bulls reared exclusively on grass or finished with ground maize

 2009
  Rosa, H
  60th Annual Meeting of the European Association for Animal Production
Ciência Vitae

Qualidade da carcaça e da carne de bovino Holstein produzida nas pastagens açorianas

 2009
  Rosa, H
  9th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Biodiversity of lactic acid bacteria in Queijo do Pico - PDO

 2008
  Dapkevicius, M
  1st Scientific Conference of the Institute of Biotechnology and Biomedicine of the Azores
Ciência Vitae

Caracterização dos méis açorianos: actividade antioxidante e composição em ácidos orgânicos

 2008
  Lopes, M
  1st Scientific Conference of the Institute of Biotechnology and Biomedicine of the Azores
Ciência Vitae

Contributo para a valorização do Queijo do Pico (D. O. P.)

 2008
  Dapkevicius, A
  XVII Congresso de Zootecnia
Ciência Vitae

Contributo para a valorização do Queijo do Pico (DOP)

 2008
  Dapkevicius, A
  XVII Congresso de Zootecnia
Ciência Vitae

Efeito da suplementação com silagem de erva sobre a composição da gordura do leite de vacas em pastoreio

 2008
  Rego, O
  XVII Congresso de Zootecnia
Ciência Vitae

Efeito da suplementação energética de novilhos Holstein criados em pastagem nos teores e solubilidade do colagénio da carcaça

 2008
  Silva, Celia Costa Gomes; Simões, E
  XVII Congresso de Zootecnia
Ciência Vitae

Honey bioactivity: antimicrobial activity against Staphylococcus aureus

 2008
  Dapkevicius, M
  1st Scientific Conference of the Institute of Biotechnology and Biomedicine of the Azores
Ciência Vitae

Honey bioactivity: antimicrobial activity against Staphylococcus aureus.

 2008
  Dapkevicius, M
  1.as Jornadas Científicas do Instituto de Biotecnologia e Biomedicina dos Açores
Ciência Vitae

Influência do sexo, altitude e da estação do ano sobre a composição química e sobre o perfil dos ácidos gordos da carcaça inteira do coelho selvagem (Oryctolagus cuniculus L.)

 2008
  Rego, O
  XVII Congresso de Zootecnia
Ciência Vitae

Parâmetros físicos e bioquímicos do Queijo do Pico (DOP). Sua relação com as preferências dos consumidores.

 2008
  Dapkevicius, A
  1st Scientific Conference of the Institute of Biotechnology and Biomedicine of the Azores
Ciência Vitae

Parâmetros físicos e bioquímicos do queijo do Pico (DOP). 1. Sua relação com as preferências dos consumidores

 2008
  Dapkevicius, Airidas; Dapkevicius, Maria de Lurdes Nunes Enes; Silva, Celia Costa Gomes; Rosa, Henrique José Duarte; Rego, Oldemiro A
  1.ªs Jornadas Científicas do Instituto de Biotecnologia e Biomedicina dos Açores
Ciência Vitae

Taxas de crescimento e qualidade da carcaça e da carne de novilhos inteiros Holstein criados exclusivamente na pastagem ou acabados com farinha de milho

 2008
  Rosa, H
  XVII Congresso de Zootecnia
Ciência Vitae

Taxas de crescimento e qualidade da carcaça e da carne de novilhos inteiros Holstein criados exclusivamente na pastagem ou acabados com farinha de milho.

 2008
  Rosa, H
  XVII Congresso de Zootecnia
Ciência Vitae

Valorização do mel - Estudo do seu potencial bioactivo

 2008
  Silva, Celia Costa Gomes; Dapkevicius, A
  XVII Congresso de Zootecnia
Ciência Vitae

Variação no perfil dos ácidos gordos da gordura do leite de vaca relacionada com mudanças na dieta

 2008
  Rego, O
  XVII Congresso de Zootecnia
Ciência Vitae

Variação sazonal na concentração de isómeros do ácido linoleico conjugado (CLA) e outros ácidos gordos da gordura do leite de explorações leiteiras dos Açores

 2008
  Rego, O
  XVII Congresso de Zootecnia
Ciência Vitae

Caracterização da proteólise durante a maturação do queijo do Pico

 2007
  Dapkevicius, Airidas; Dapkevicius, Maria de Lurdes Nunes Enes; Moreira, S
  VIII Encontro de Química dos Alimentos
Ciência Vitae

Caracterização da proteólise no queijo durante a maturação do queijo do Pico

 2007
  Dapkevicius, A
  8th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Caracterização da proteólise no queijo durante a maturação do queijo do Pico.

 2007
  Dapkevicius, A
  8th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Carcass quality and fatty acid composition of intramuscular fat of Holstein bulls reared exclusively on pasture or in feedlot

 2007
  Rosa, H
  58th Annual Meeting of the European Association for Animal Production
Ciência Vitae

Characterization of proteolysis in cheese during Pico cheese maturation

 2007
  Dapkevicius, A
  8th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Correlation between the phenol content of Portuguese honeys and the respective antioxidant activity and inhibition of enzymatic browning in banana and pear pulp

 2007
  Silva, Celia Costa Gomes; Dapkevicius, A
  VIII Meeting of Food Chemistry
Ciência Vitae

Correlação entre o conteúdo em fenol de méis portugueses e a respectiva actividade antioxidante e inibição do escurecimento enzimático em polpa de banana e pêra

 2007
  Silva, Celia Costa Gomes; Dapkevicius, A
  8th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Elevated rate of collagen solubilization in muscles of Holstein bulls feed high energy diet

 2007
  Silva, Celia Costa Gomes; Simões, E
  58th Annual Meeting of the European Association for Animal Production
Ciência Vitae

Microbial ecology of traditional azorean sourdough starters - First approach

 2007
  Dapkevicius, M
  8th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Microbial ecology of traditional azorean sourdough starters first approach

 2007
  Dapkevicius, M
  8th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Microbiological profile of Pico cheese throughout maturation.

 2007
  Dapkevicius, M
  8th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Perfil microbiológico do queijo do Pico ao longo da maturação

 2007
  Dapkevicius, M
  8th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Salmonella and Listeria monocytogenes prevalence in poultry carcasses in Terceira Island (Azores, Portugal).

 2007
  Enes Dapkevicius, M
  XIII International Congress in Animal Hygiene
Ciência Vitae

The influence of different dietary vegetable oils on milk fat fatty acid composition of grazing dairy cows

 2007
  Rego, O
  58th Annual Meeting of the European Association for Animal Production
Ciência Vitae

Biochemical Changes During the Maturation of Traditional Cheeses

 2006
  Silva, Celia Costa Gomes
Ciência Vitae

Seasonal variations in the developmental competence of bovine oocytes matured in vitro

 2006
  Silva, C
  Veterinary Record
Ciência Vitae

The effect of ram replacement and sex ratio on the sexual response of anoestrous ewes

 2006
  ROSA, HJD; SILVA, CC; BRYANT, MJ
  Small Ruminant Research
Ciência Vitae

Honey - a potentially antimicrobial food ingredient

 2005
  Dapkevicius, M
  7th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Honey – a potentially antimicrobial food ingredient

 2005
  Dapkevicius, M
  7th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

A Indústria da Restauração Colectiva na Terceira Face aos Novos Desafios da Segurança Alimentar

 2004
  Enes Dapkevicius, M
  XIV Congresso de Zootecnia
Ciência Vitae

A indústria da restauração coletiva na Terceira face aos novos desafios da segurança alimentar

 2004
  Dapkevicius, Maria de Lurdes Nunes Enes; Silva, Célia Costa Gomes da; Dapkevicius, Airidas; Festa, Maria Madalena
  XIV Congresso de Zootecnia, Associação Portuguesa de Engenharia Zootécnica
Ciência Vitae

Bioactive compounds of natural origin from Azorean plants and honey

 2003
  Dapkevicius, M
  6th Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Efeito do sistema de alimentação (pastagem vs concentrado) nas características da carne e da carcaça dos bovinos açorianos.

 2003
  Rosa, H
  XIII Congresso de Zootecnia
Ciência Vitae

Immunohistochemical localization of inhibin/activin alpha, betaA and betaB subunits and follistatin in bovine oocytes during in vitro maturation and fertilization

 2003
  Silva, C
  Reproduction
Ciência Vitae

The effect of paddock size on the response of seasonal anoestrous ewes to the ram effect

 2003
  Rosa, H
  Small Ruminant Research
Ciência Vitae

The effect of production system (pasture vs feedlot) on fatty acid profile of beef

 2003
  Rosa, H
  XIII Congresso de Zootecnia
Ciência Vitae

Variação sazonal da fertilidade bovina: relação com a capacidade de desenvolvimento embrionário de ovócitos bovinos fertilizados in vitro

 2003
  Silva, Celia Costa Gomes; Rosa, H
  XIII Congresso de Zootecnia
Ciência Vitae

Actividade antimicrobiana de méis açorianos contra isolados de Staphylococcus aureus

 2001
  Enes Dapkevicius, M
  XI Congresso de Zootecnia
Ciência Vitae

Demonstration of a positive effect of androgens on the developmental competence of in vitro matured bovine oocytes

 2001
  Silva, Celia Costa Gomes; Guerreiro, M
  XI Congresso de Zootecnia
Ciência Vitae

Efeito da área de pastoreio na intensidade da resposta de ovelhas ao efeito macho

 2001
  Rosa, H
  XI Congresso de Zootecnia
Ciência Vitae

Effect of grazing area upon the intensity of the response of ewes to ram introduction

 2001
  Rosa, H
  XI Portuguese Congress of Animal Production (APEZ)
Ciência Vitae

Effects of androgens, progesterone and their antagonists on the developmental competence of in vitro matured bovine oocytes

 2000
  Silva, CC; Knight, PG; Silva, C
  Journal of Reproduction and Fertility
Ciência Vitae

Demonstration of a suppressive effect of inhibin a-subunit on the developmental competence of in vitro matured bovine oocytes

 1999
  Silva, C
  Journal of Reproduction and Fertility
Ciência Vitae

Demonstration of a suppressive effect of inhibin alpha-subunit on the developmental competence of in vitro matured bovine oocytes

 1999
  Silva, CC; Groome, NP; Knight, PG
  Journal of Reproduction and Fertility
Ciência Vitae

Immunohistochemical localization of inhibin/activin subunits and follistatin in bovine oocytes during in vitro maturation (IVM) and fertilization (IVF)

 1998
  Silva, Celia Costa Gomes; Groome, N
  Annual Conference of the Society for the Study of Fertility
Ciência Vitae

Modulatory actions of activin-A and follistatin on the developmental competence of in vitro-matured bovine oocytes

 1998
  Silva, C
  Biology of Reproduction
Ciência Vitae

Storage Temperature Effect on Histamine Formation in Big Eye Tuna and Skipjack

 1998
  SILVA, CÉLIA C
  Journal of Food Science
Ciência Vitae

Effects of activin-A and follistatin on bovine oocyte maturation in vitro

 1996
  Silva, Celia Costa Gomes; Knight, P
  Joint Winter Meeting of the Society for the Study of Fertility and Dutch-Flemish Fertility Society
Ciência Vitae

Efeito do tempo e temperatura na formação de histamina no atum

 1993
  Silva, Celia Costa Gomes; Ponte, D
  1st Food Chemistry Meeting
Ciência Vitae

Effect of time and temperature on histamine formation in tuna (Efeito do tempo e temperatura na formação de histamina no atum)

 1993
  "Effect of time and temperature on histamine formation in tuna (Efeito do tempo e temperatura na formação de histamina no atum)"
Ciência Vitae

Enzymatic and non-enzymatic determination of cholesterol and cholesterol esters in blood (Determinação enzimática e não enzimática do colesterol e ésteres do colesterol no sangue)

 1993
  "Enzymatic and non-enzymatic determination of cholesterol and cholesterol esters in blood (Determinação enzimática e não enzimática do colesterol e ésteres do colesterol no sangue)"
Ciência Vitae

Glutathione Oxidation as an Estimation of Peroxidation in Liver Homogenates of Rats Treated with Diethylnitrosamine (Oxidação do Glutationo como estima da Peroxidação em Homogenatos de Fígado de Ratos tratados com Dietilnitrosamina)

 1988
  "Glutathione Oxidation as an Estimation of Peroxidation in Liver Homogenates of Rats Treated with Diethylnitrosamine (Oxidação do Glutationo como estima da Peroxidação em Homogenatos de Fígado de Ratos tratados com Dietilnitrosamina)"
Ciência Vitae

8 Projetos de Investigação

  • COMPETE2030-FEDER-02119500 - INNOVALG (IITAA)
CC1337
 IITAA

Innovative Microalgae Products For Food Industries Through Strain Improvement And Regenerative Fermentation Technologies


  • COMPETE2030-FEDER-00825700 - NATBBAC
CC1333
 Outros Programas Regionais
 IITAA

Bacteriocinas: Soluções da natureza para melhorar a qualidade e segurança alimentar


  • ACORES2030-FEDER-01908700
CC1328
 IITAA

Embalagens Sustentáveis: Soluções Baseadas na Natureza para a Conservação dos Alimentos


  • UID/PRR/153/2025
CC1314
 IITAA

Instituto de Investigação e Tecnologia Agrária e do Ambiente dos Açores


  • M1.1.C/C.S./050/2021/01
  • Fechado
CC1096
 Direção Regional da Ciência e da Tecnologia
 IITAA

Modulation of gut microbiota by fennel seed extracts: New insights on treatment of infantile colic and other gut disorders in infants


  • M3.3.c/Edições/002/2017
  • Fechado
CC674
 Direção Regional da Ciência e da Tecnologia
 IITAA

Characterization and application of anti-listerial enterocins on model fresh cheese


  • M3.3.c/Edições/00039/2015
  • Fechado
CC499
 Direção Regional da Ciência e da Tecnologia
 IITAA

Latin-style fresh cheese enhances lactic acid bacteria survival but not Listeria monocytogenes resistance under in vitro simulated gastrointestinal conditions


  • PTDC/AGR-ALI/104385/2008
  • Fechado
CC313
 Fundação para a Ciência e Tecnologia
 

Compreender o potencial das bactérias do ácido láctico (BAL): Benefícios nutricionais e melhoria da segurança em queijos


1 Prestação de Serviço

  • MantAçores
  • Concluído
CC541
 Unileite – União das Cooperativas Agrícolas de Laticínios da Ilha de São Miguel
 IITAA

Caracterização da Manteiga dos Açores


Formação

  Formação

2021/04/15 - 2021/04/16 Título de Agregado
Ciências Agrárias
Especialização em Tecnologia Alimentar
Universidade dos Açores - Campus de Angra do Heroísmo, Portugal
(TESE/DISSERTAÇÃO) "Probiotic Foods. Summary of the lesson. Health Promoting Foods. Curricular Unit Report for admission to Habilitation in Agricultural Sciences, specialty Food Technology at the University of the Azores."
1999/04/19 Doutoramento
Equivalência ao doutoramento em Ciências Agrárias
Especialização em Outra: Fisiologia Animal
University of Reading, Reino Unido
(TESE/DISSERTAÇÃO) "Effects of Inhibin, Activin and Follistatin on the Developmental of in Vitro Matured Oocytes"
1995 - 1998 Doutoramento
Animal and Microbial Sciences
University of Reading, Reino Unido
(TESE/DISSERTAÇÃO) "Effects of inhibin, activin and follistatin on the developmental competence of in vitro matured bovine oocytes"
1993 Outro
Provas de Aptidão Pedagógica e Capacidade Científica
Especialização em Bioquímica
Universidade dos Açores, Portugal
1983 - 1988 Licenciatura
Bioquímica
Universidade de Lisboa, Portugal

  Áreas de Conhecimento

BioquímicaMicrobiologiaBiologi MolecularBiotecnologia Agrária e Biotecnologia AlimentarZootecnia e Ciência dos LaticíniosEngenharia e Tecnologia AlimentarBioquímicaMicrobiologiaBiologi MolecularBiotecnologia Agrária e Biotecnologia AlimentarZootecnia e Ciência dos LaticíniosEngenharia e Tecnologia AlimentarBioquímicaMicrobiologiaBiologi MolecularBiotecnologia Agrária e Biotecnologia AlimentarZootecnia e Ciência dos LaticíniosEngenharia e Tecnologia Alimentar

Biografia

CÉLIA COSTA GOMES DA SILVA. Completed the Título de Agregado in Ciências Agrárias in 2021/04/16 by Universidade dos Açores - Campus de Angra do Heroísmo, Doutoramento in Equivalência ao doutoramento em Ciências Agrárias in 1999/04/19 by University of Reading, Doutoramento in Animal and Microbial Sciences in 1998 by University of Reading and Licenciatura in Bioquímica in 1988 by Universidade de Lisboa. Is Assistant Professor in Universidade dos Açores. Published 46 articles in journals. Has 1 patent(s) registered. Organized 4 event(s). Participated in 5 event(s). Supervised 5 PhD thesis(es) e co-supervised 1. Supervised 15 MSc dissertation(s) e co-supervised 3. Has received 8 awards and/or honors. Participates and/or participated as Co-Principal Investigator (Co-PI) in 4 project(s), PhD Student Fellow in 1 project(s), Principal investigator in 11 project(s), Researcher in 5 project(s) and Scientific Initiation Fellow in 1 project(s). Works in the area(s) of Agrarian Sciences with emphasis on Agrarian and Food Biotechnology.

Entidades

  Entidades de I&D

FCAA - Faculdade de Ciências Agrárias e do Ambiente

IITAA - Instituto de Investigação em Tecnologias Agrárias e do Ambiente

  Entidades Financiadoras

Outros Programas Regionais

Direção Regional da Ciência e da Tecnologia

Fundação para a Ciência e Tecnologia

Unileite – União das Cooperativas Agrícolas de Laticínios da Ilha de São Miguel

Enviar uma mensagem

© 2025   Política de Privacidade

Developed by Valuring

Confirmar Ação

Tem a certeza que pretende continuar? Esta ação é irreversível.

Portal do

Investigador

Estamos agora mais próximos dos investigadores